home
Home  » JCI Gheel-en-Thals  » 2012-2013
NL |  FR |  EN

Nieuwe Website maakt interactie sterker ! 

JCI Gheel-en-Thals ontwikkelde een nieuwe website om de interactiviteit met de leden nog sterker te ontwikkelen. Dit maakt deze website enkel tot een levend archief waardoor de geschiedenis niet verloren gaat.

Surf er alvast naartoe : www.jcigheelenthals.be

Via Facebook 

Save the date: 7 december 2012 - Oesters en Champagne - 35 jaar Deluxe Lustrum editie - JCI Gheel&Thals

Yes!!! Christoph Oris wint de JCI Districts Award Luc Van Dessel. Proficiat Christoph. Alweer een award voor G&T. Eveneens dankjewel JCI Mechelen voor dit prachtinitiatief ter nagedachtenis van Luc Van Dessel.


Maandag werd de nieuwe RvB van JCI Gheel&Thals gestemd. Proficiat Benny Lauwers, An Delen, Luc Schellekens, Gert Laenen en Ellen Geuns. Geef er maar een goei lap op!!!

JCI Award Kempische Persoonlijkheid 

Tom Van Dyck (acteur en zaakvoerder van productiehuis Toespijs) is de winnaar van de JCI Award Kempische Persoonlijkheid 2013. Hij werd tijdens de allereerste editie op 20 juni 2013 verkozen uit 3 laureaten. De andere finalisten waren Sophie Vangheel (stichter en voorzitter VZW Cunina) en Flor Joosen (CEO Joosen – Luyckx (Belgische kaviaar) en Nationaal voorzitter Unizo).

Een 100-tal aanwezigen woonden gisteren op 20 juni de finale van de 1e JCI Award Kempische Persoonlijkheid bij in de schitterende locatie van Den Eyck te Kasterlee. Met deze Award wordt een Kempische Persoonlijkheid bekroond die de Kempen de voorbije jaren op maatschappelijk, economisch, cultureel en/of sociaal vlak op de kaart heeft gezet. Een vakkundige jury, samengesteld uit vertegenwoordigers uit economische, sociale, culturele en maatschappelijke hoek, koos uit een 30-tal genomineerden de drie laureaten. Uit deze drie laureaten werd de winnaar gekozen via online stemming door de Kempische bevolking, door verdere selectie van de jury en door een laatste stemming door de aanwezigen op het slotevenement.

Uiteindelijk kozen zij voor Tom Van Dyck. De Kempische bevolking werd gecharmeerd door deze topacteur die niet nalaat om zijn heerlijk Kempisch accent te gebruiken in zijn vertoningen.

Foto’s van het event kunnen altijd terug gevonden worden in de fotosectie van de website.

Een reportage gemaakt door RTV kan je altijd terug zien door hier te klikken.
 

Tuttenboom 

Gisteren werd in Geel officieel de Tuttenboom geopend.

Oorspronkelijk komt het idee van de Tuttenboom uit Noord Europa, waar kinderen in plaats van hun ‘tut’ mee te geven aan Sinterklaas, deze in het park in een boom wordt opgehangen. Vanaf dat moment is het kind een echte ‘kleuter’. Onze vrienden van JCI Aalst hebben vorig jaar het goede voorbeeld gegeven om als eerste in Vlaanderen een tuttenboom te openen in het stadspark van Aalst. Ook dit jaar gingen zij er opnieuw een mooi event van maken en werden er eveneens tuttenbomen geopend in Hasselt, Tongeren en dus ook in Geel.

De Tuttenboom staat op het speelplein van De Boogaard in Geel. Gedurende gans het jaar kunnen kinderen hun tut in de boom gaan hangen.

Foto’s van dit event zijn terug te vinden in de fotosectie van de website.

Een reportage van RTV over de tuttenboom kan men zien door hier te klikken.
 

JCI Vlaams Congres 

Dit weekend heeft JCI Gheel-en-Thals zich laten zien op het Vlaamse Congres in Gent. De blauwe polo’s hebben daar alvast aan bijgedragen, maar vooral de steun die de lokale afdeling kwam geven aan Kandidaat-Voorzitter JCI Vlaanderen, Benny Lauwers, zorgden dat de ‘blauwen’ in het oog sprongen.

Ook ‘s avonds op het galafestijn slaagde Gheel-en-Thals er in om gezien te worden. An Delen werd genomineerd voor de Award Ontwikkeling en Groei, waarvoor een dikke proficiat, maar onze Voorzitter, Benny Lauwers ging lopen met de Award Best Voorzitter voor lokale afdelingen <25 leden.

Ondertussen weten ze in gans Vlaanderen wie JCI Gheel-en-Thals is en wat we gepresteerd hebben.

Europees Congres Monaco 

4 G&T’ers maakten deel uit van de 389-koppige Belgische delegatie richting het Europees Congres in Monaco. Een record aantal Belgen, wat uiteraard te maken heeft met de tot de verbeelding sprekende locatie, maar ook door het harde werk dat JCI Gent Artevelde als delegatieleider geleverd heeft.

Het was in ieder geval een feeëriek decor waarin de klassieke congresonderdelen allemaal aanwezig waren. De openingsceremonie, de Get Aquainted Party, de vormingen, workshops en key note speakers, de bedrijfsbezoeken en uiteraard ook de dagelijkse parties en after parties. Je kan het navragen bij Luc, Ellen, An en Benny, de oogjes werden naar mate het congres vorderde, kleiner en kleiner :-)

Tegelijk hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te verbroederen met onze Finse twinningpartner, JCI Kuopio. Zij hebben dankzij ons de ‘rooftop’ van het fameuze Fairmont Hotel ook leren kennen :-)

Het Moment 

Op 20 maart was het zover. Het eerste event als resultaat van de samenwerking van de 3 jongeren-netwerk-organisaties van de Kempen. JCI Gheel-en-Thals, Jong Voka Kempen en VKW Jongeren Kempen organiseerden samen Het Moment van de Jonge Ondernemer.

Resultaat: meer dan geslaagd. Met meer dan 80 ingeschreven werd de initiële doelstelling ruim overschreden. En het concept kreeg meer dan eens lof van de verschillende deelnemers. 4 sprekers mochten eerst gedurende 15 minuten hun topic komen voorstellen aan de volledige groep, waarna iedereen mocht kiezen naar welke spreker hij in detail gedurende een half uur ging luisteren. Een verscheidenheid aan onderwerpen, maar ze gleden moeiteloos in elkaar over. Jean Paul Nauwelaers kwam spreken over Sturen naar Zelfsturing. Daniëlle Vanwesenbeeck over de 3 fasen die zij als ondernemer heeft doorgemaakt. Ivo Willems had het over Netwerking en Annick Van Rossem bracht meer duidelijkheid over de Generatie Y en hoe deze zich gedraagt ten opzichte van de vorige generaties.

De avond werd afgesloten met een netwerkreceptie.

An en Kris, jullie hebben schitterend werk geleverd, samen met de collega’s van Jong Voka en VKW Jongeren

JCI Kookt voor den Dorpel 

Net zoals vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een volledig kerstdiner verzorgd voor vzw De Dorpel uit Herentals.

Bijna 100 kansarmen konden op zondag 16 december genieten van een uitgebreide kerstmaaltijd. De leden van JCI Gheel-en-Thals waren, onder deskundige leiding van Fréderic van Proces Events, de koks van dienst en kregen hierbij de hulp van de Lions Club Herentals, die als volleerde obers de gasten in de watten legden. Tussen de verschillende gangen door, werden er op het podium met de nodige humor heuse sketches en toneelstukjes opgevoerd door de mensen van De Dorpel. Fijn om te zien hoeveel plezier ze hierbij hadden. Als afsluiter van de dag waren het de kinderen die even in de schijnwerpers mochten staan. Ieder van hen kreeg een cadeautje, persoonlijk gebracht door het ‘elfje’ (Ann Gebruers) van de Kerstman. Ook de volwassenen mochten naar huis gaan met een klein cadeautje. De dankbaarheid die de mensen van De Dorpel na afloop toonden, maakte het voor de aanwezige JCI en Lions leden, méér dan de moeite waard. Een vroege Kerst voor alle aanwezigen…

Wie is vzw De Dorpel?

Vzw De Dorpel is een ontmoetingsplaats met een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten; zoals kleding, voeding, ontspanning.

Er is gelegenheid voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor en een gezellige babbel. Iedereen is er welkom ongeacht leeftijd of overtuiging.

De Dorpel wil zo mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden, onder meer langs educatieve activiteiten en projecten; zoals vorming, scholing.

De Dorpel werkt aan de eigenwaarde van mensen in armoede zodat ze voor zichzelf leren opkomen. Meer info leest u op www.dedorpel.org