home
Home  » JCI Bus  » Project
NL |  FR |  EN

De bus 2414 van Herentals naar Geel... 

Het is voorjaar 2006 wanneer de eerste ideeën voor een JCI Bus vorm krijgen in een voorstelling op de vergadering. Weggeschoten wegens te risicovol blijft het echter wachten tot eind 2007 wanneer gedrevenheid en ondernemerschap het idee doen geboren worden.

Sterk onderschat werden enkele maanden al snel meer dan een jaar werken! 10 tallen weekends, en een veelvoud aan avonden kropen al snel in het bedenken, tekenen, bouwen, sponsors zoeken, materiaal aankopen, knutselen, zagen (zowel letterlijk als figuurlijk) van al onze leden.

We schrijven Mei 2009 vooraleer ze aan de pers voorgesteld kan worden en ingezet worden voor tal van manifestaties. Maar uniek is ze zeker, geen buschaufeur herkent noch de oorspronkelijke A600 van Vanhool...

Enkele tips van de sluier : De bus werd verhoogd, ingedeeld en volledig voorzien van een laminaat vloer. Het zuivere design van het uitgekiend behang doet de kleuren die in de verlichting is voorzien uitstekend uitkomen.

Led verlichting is de basis van deze multifunctioneel inzetbare ruimte. Meer dan 30 RGB lichtpunten en een omlijsting in RGB zorgen voor een regelbare sfeer in ieders humeur, logo of stijl. Bovendien kan ze naadloos worden bijgeregeld en versterkt door een krachtige zuivere halogeen verlichting.

En regelen kan je, de surround sound  vult de ruimte als in een hoogstaande filmzaal, die je trouwens kan volgen op het multifuncioneel Mediatile scherm voor projectie en internet verbindingen. Bovendien is de RGB verlichting aansluitbaar op de muziek zodat een heuse disco ervaring niet onmogelijk is.

Met 4+5+1 sound binnen en een luidsprekersysteem onder de dakkap kan je zowel binnen als buiten de sfeer garanderen. De verlichting achter de designramen straalt alvast ook extern zijn kracht uit.

Vooraan in de cabine is plaats voor 8 personen en de chaufeur die kunnen genieten van een rustige lounge ruimte met een zuivere verlichting. Met een rijbewijs C kunnen deze mensen ook van a naar b worden gebracht.

Dat we na de ombouw zowel uiterlijk als innerlijk, denk maar aan spiegels, wielkassen, verlichting, keuringen en attesten voor tachograafvrijstelling en begrenzing maar al te blij waren met een groene keuringskaart zal je niet verrassen.

De medewerking van een 25-tal JCI leden en enkele 10 talle vrijwilligers van buiten onze beweging was nodig om het verschil te maken. Maar het echte verschil maak je door jonge mensen kansen te bieden om er zelf iets in of met bij te leren. Iets waar wij alvast nog jaren van gaan genieten.