home
Home  » Lid worden ?  » Gemeenschap
NL |  FR |  EN

What's in it for society ? 

Om onze gemeenschap en onze maatschappij vorm te geven heb je een voldoende kritische geest en de mogelijkheid nodig. Door de projecten van JCI ontwikkelen we niet alleen die kritische geest maar dragen we zelfs ook actief bij aan de vorming van een sociale, economische en rechtvaardige maatschappij.

JCI stond aan de wieg van heel wat ideeën en activiteiten die later door derden verder uitgewerkt werden. Denken we maar aan sollicitatiedagen in scholen, debating tornooien, mini-ondernemingen en zoveel meer. De JCI Trainingen en ervaringen kan dienen als politieke en leiderschapsleerschool voor verdere initiatieven naast JCI, of na de periode van actief lidmaatschap. Onze vormingen stimuleren immers engagement met verantwoordelijkheidszin, de basis voor een bloeiende gemeenschap.

De nieuwe millenniumdoelstellingen van de UN vormen een framework voor onze activiteiten en zo worden momenteel verschillende projecten opgestart ter bevordering van de wereldvrede. JCI wil dan ook een leerschool zijn in vredesonderhandelingen, wereldvrede en de bijhorende politieke onderstroom.
 

Maar ook actief bijdragen met projecten zoals “The Bednet Campaign” voor muggenneten tegen malaria en het CSR-project rond sociaal verantwoord ondernemen.